23 February 2017

2017


Assalamualaikum...
Fuh lama gle xupdate blog...
Bkn takat bersarang da ni...
Hope masih ada yang sudi jenguk lagi...




ad yg tanye hlg kemana???
sebenarnya xhilang kemana tp sejak preggy anak kedua tuh jd mls sangat nk update blog neh
Skrg ank da 1thn lbh br rasa nk jenguk balik...
Hmmm da lm cuba nk login tp kne blok mgkn sbb da lm kot xupdate...
Yeke???
ni da godek2 boleyla msk blk...



*tggu ye next entry...pelan2 kayuh




06 April 2015

Nandos sblm GST



Budakni mmg hepy gle bila dapat kua lepak2 cenggini...makan2...sopim2
Sebelum kehadiran GST pada 1 April 2015 kami p la makan2 kt Nandos IOI
Lepas GST pn boleyje saje nk bezakan hrga sebelum dan selepas...
Yang selepas xpegi lagi la sebab baru sgt lg ktorg mkn fastfood ni...


 






Ni gaya bila lmbt sampai makanannya...adeiii nasibla dk kt tempat empuk cenggini sng nk guling2 ye nak...
Mama okje jgn nangis melalak udahla...








Papa tenungje tuh ha tgk ape lg dia nk bt bila sel2 otak berhubung...hehe












Ok air dan tart da sampai...makanla ygni dulu ye...dessert lak sampai dl
xkisahla janji dapat makan kn...ktorg dr umh mmg kelaparan...hehe sekejapje licin 3 ketul nih
Air order dua tp sampai 1je...dia salah dengar kot masa order td...tp xlogik kn bertiga tp airnya 1 je...plg kurang 2 kan???

 










Aku dan asben ode 2 set ni cme beza hanya side dishes aku iaitu nasi ngn kentang











Klo amik side dishes ygni hanya 1 je blh pilih so kami share la...
Hmmmm aku mg xblh bla rasa kentang ni pelik plak bl masuk tekak aku...asben kata kne mkn ngn nasi aku pn try la tp still rasa xblh blaaaaaaaahhh
Maap ye agaknye tekak akuni pelik kot...bkn mknnn ni yg pelik...
hohohohohoho...


Ape pon ayam dia licinla n rasa xcukop sebab makin kecik kot...klo kt Kenny rasa mcm besar skit...
Aku amik yang xpedas sgt tkt sakit perot sebab perot kosong kan n pk anak nk makan sama tkt nt menjerit lak dia...


Setel semua kne dalam 70+- resit da hilang la plak xdan nk snap
standardla makan tempat mcmni...klo kt kg blh mkn 1mg da nih...hehe
Ala sesekali kot bukannya hari2 nk makan mahal2...












(*_*)
*Makan sampi ke tulangla jawabnya klo x rugi tau bayar mahal2...




















03 April 2015

pinky satin



Assalamualaikum semua...
Papa saya nk sy jadi ustazah bila besar nanti...skrg sy br 2tahun tp nk belajar pakai tudungla...
Ok x sy pki tdg satin mcmni?
Sy tau xmenutup aurat sebab mama saya malas nk pakaikan takot tercucuk...
Nanti da besar saya pakai ikut syariat ye kawan2...
Hohohohohoho








Lagipun masa ni sy nak makan...saya pakai sekejapje ni takot comot tudung mama saya
saya nk makan roti coklatni...
Nak???







Baca bismillah dulu ye pastu kt aummmm...

Da siap makan nanti saya buat tutorial utk pelbagai jenis tudung ye...
ekekekekeke










(*_*)
*Semoga jd anak yang solehah ye sayang...