04 September 2014

Denggi - Kronologi klinik dan hospital

Sekarang semakin banyak kes denggi
Adik aku salah sorangnya yang kne denggi
Hari2 kne g cek darah kat klinik
Ni lepas g cek darah ajkla makan kt kedai kot2 ada selera makan skit
Bolehla telan skit...sidey tgk dk muntah n xde selera nk mkn
Mmg xde mood sebab esk kne g amik darah lagi
Sabar ye dik...






 Hari kedua pakai baju merah konon bagi semangat kt diri sendiri 
Ingatkan ahad klinik kesihatan tutup jadi ktorg terus ke hospital, tapi sampai sana nurse suh g klinik semula...huhu
walaupun xramai orang tapi kne menunggu jgkla jap cme masa cek darah xlama sangat sebab hari ahad mmg xde org lgsg cek darah masa tuh
tapi yang kelakarnya ktrog dk tggu situ lepas cek darah ingatkan mcm hari sabtu dia bagi satu kertas keputusan dia...dalam 15minit jgkla baru nurse keluar bgtau trus g jpe doktor...haishhh napela xacakap awal2...sian yang sakitni menunggu...









Da xde orang aku pn masokla nk tgk layanan dia...
Sebenarnya nk curi2 amik gambar
''peace yooo''
eh adik aku penakut upenya nk tgk darah tu pasai xtengok tangan kne cucuk...
bukan takot pe katanya nt fenin aku jgk yg ssh...



Hmmmm ni kronologi pemeriksaan sehingga disahkan denggi

1st day demam hari khamis 21.8.14 mula sakit sendi, sesak nafas dan demam tapi xpegi klinik lg
Hari jumaat petang simpton yang sama jadi lagi...aku da syak mcm kne denggi
so petang lepas kje bawak dia g klinik kesihatan dulu
1st day - jumaat 22.8.14 - suhu 40 xcek darah lagi sebab da petang & doc suh dtg pg esknya
2nd day - sabtu pagi - suhu 39 platlet 207
3rd day - ahad petang - suhu 38 platlet 156
4th day - isnin pagi - suhu 39 platlet 144
Kne masuk air sebab da muntah n cirit banyak kali
Doc pesan klo muntah n cirit lg terus g kecemasan je..

Malam tuh tgk dia flat mknje muntah sampai da pucat terus g hospital putrajaya









*next sambungan hospital putrajaya



(*-*)
*Semoga cepat sembuh seperti sediakala...