30 September 2014

Slow Down Mummy...













(*_*)
*Love u the way u r...






29 September 2014

Bila lagi...???



Bulan september da nak abes...yeayyyy
Masuk bln 10 ni ramai yang tunggu kan???
Semua dk tggu pembentangan bajet kan...
Agak2 ada bonus ke???naik gaji ke???

Hmmm agak2la kan bila gaji nk besar klo semua harga naik bila tiap kali gaji naik...
Kje mkn gaji ni mcm ni la mmg rasa mcm cukop2je kan...
Pandai2la bajet kan nk idop tiap bulan...







(*_*)
*Bersyukurlah apa yang ada...




26 September 2014

Doa pembuka 12 pintu kebaikan












(*_*)
*Selamat beramal :)




24 September 2014

Mewangi




Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya






*Bagai di ulit intan dgr lagu ni...







Macam dalam pantang




Budak kecikni klo dpt tgk cte upin mmg xgerakla dia...xpyh pekik panggil mmg xlayan wooo
Sng mama nk bt kje...klo x sibok nk kepitje ngn mama...






Tapi xlama pn, iklan je munculla dia...
Dia blh bawak stokin plak masok dapor suh pakaikan...
agaknya nk sama ngn mama kot..
Sejuk weh xtahan klo xpki stokin...klo umh penuh karpet xpela...
Kadang pki selipar tp best lg kot pki stokin...
Sampai anak pon nk tiru gaya mama...
Haishhh mcm2la budaknih...
Tapi isau bila pki stokin ni sebab lantai kan licin...adeiii 1 kje plak nk kne follow dia...









*Makin banyak akalnya...










22 September 2014

Sayang Menyayang...




Gedik skit bleh...
Hohoho bkn dgn org yang xsepatutnya ye...tettttttttttt
Ni adik bagi...tanda sayang dia kt hakak dia yang baik hati ni...
sweet bangat lorrr...
Aku ni mmg hantu coklat dpt free lak lagi la senyum lebar...
Dua ketol ni share plak ngn si kecik tuh...mn blh kenyang sorang2 kn...
Laki aku kurang skit mkn benda manis2 ni...adik aku pn xbpe suka...makanya mknn aku ngn zara la :)
Coklat ni plak dari kedai famous amos mau xsedap kn...
pejam celik licin aku telan begitu saja...xsenonoh kn...muahahhahahaha












*Lain kali bawak balik 1lori...






15 September 2014

Zara cuci mata



Blk dari kenduri singgahla jap bwk dia amik angin, cuci mata...bukan bli ape pn saja nk melepak2 bertiga eh berempat ngn adik aku hangkut 1x...
Zara ni klo g mall mmg suka sgt tgk mainan mcmni...skrg kecik xkisah lg wlpn xpusing janji dpt ddk kejap pn jadila...
Bukan main suka lagi dia tuh ha sampai nk tinggal pn bt xtau je...aduhaiii klo mama kaya da lama bli letak kt umh...lain kali g mall xdela jakun sgt tgk kn...







(*_*)
*Dia bahagia aku pn bahagia...


14 September 2014

Bertuah Badan




Da nk raya haji tapi cte raya puasa xabes2 lg ko kan...
ekekekeke ada aku kisah...
Ni sambutan raya kt opis...da dlm draft tp xdan nk ngeditnya...

Pagi daftar dulu ye sbb ad perhimpunan bulanan...dptla doorgift cheese tart











Da lm xjpe geng2 yg menghuru harakan keadaan masa weolsss dlm unit yg sm dulu kala...
windu tau...tapi gmbr diorg xleyla nk tunjuk direct atas sebab2 tertentu...









uhuk3 orang lain gojes pki bj raya tapi aku pki bj lama...
last minute gosok bj 1x tgk ada kekotoran...mmg xde mood terus nk g membasuh mlm2
alang2 tudung da gosok carila yang seakan2 warna mcm bj raya...huh tuh pn nk cte ke???
Kawan sebelah smgt siap pki bj hijau sebab weolsss kne jg gerai ikut rumah sukan...aku rumah hijau...mana ada bj raya warna hijau...lg 1 takot nt xnmpk aku plak yg mn 1 sama warna je kan???hehehe
Puas hati gerai weollsss dapat nombor 1 hokehhh...
Menu lemang, rendang, rojak buah (sempat 2-3x bt kot), cendol...
Hmmm hamper dia aku xmerasa pon...entahla sape jd sang bedal...xadil betol...dhla pns kot kt gerai tuh...xpela xde rezki aku...apela sgt hamper tuh kn...huuu









Ni selepas majlis perhimpunan bulanan..xde kje kan selfie sat naaa :)











Da nk abes br nk cte ape yang bertuahnya...
Aku dpt cabutan bertuah hari tuh...dapat lemari pinky..bolehla letak bj c kecik tuh...pinky sesuai sgtla ngn ank aku gegirl  kn...
Klo aku mmg idokla beli warna cenggini...tp da dapat adiah amikjela...rezeki kot...
Mmg niat nk bli lemari utk dia pon...tp yg santek skitla tp da dapat ygni pkila dulu sampai jahanam...
Agak2 lambat lg nk jahanam sebab plastik kn tahan lama...
Jimat duit mama ngn papa...ehehehe







(*_*)
*Alhamdulillah rezeki dari-NYA










11 September 2014

Melepak d Ampang


Susah nk bergambar 3beranak
biasa mcmni la masa dalam kereta jela sempat nk curi2...
o.t.way tgh jem sempatla snap jap
Tema harini denim
gedik plak nk bertema kan
bukan ape sng org tgk 1family kan...poyosss








Ini kat rumah sepupu tp da mcm abg sdr da...masih bujang hokeh tapi rumah mcm orang da kawin
Da lm dia dk cni tuh yg barang bersepah tambah plak dia ske travel oversea + ske shopping
Seriau aku bl zara ke hulu ke hilir kan terlanggar barang kaca masakla aku kne g cari
Hmmm tapi sejak kawin ni 1st time kot weollsss sampai umh dia...masing2 bz la konon2 n xkne masa plak ble dia jemput...









Ini anak sepupu yang dk kt dengkil...ank manja dia sorang jd byk perhatian tumpu kt dia jela...ngade2 nih...
Dia tgh mkn maggie tomyam sedap bangat...
dalam pinggan seketol tuh chicken pie pn sedap aku smpt amik 3 ketol...kenyang2








Ini muka kekenyangan sebab semua benda dia makan...






Ini masa mereka bermesra sambil melayan upin...
Zara ni semua orang dia nk kco padahal semua lebih besar dari dia...
Diorang pn ske melayan c kecikni...
Masa ni papa ngn mama dk belasah pelbagai jenis sandwich...
rajin betol sepupu aku ni semua dia bt sdr...





Eh tetiba ada zara n c kecik ni
mereka ni dua pupu
bertemu lagi d kedai paklong tggu ayam goreng
Ayam goreng kt kedai dia ala2 KFC...di jamin HALAL ye...





Sibok betol zara nk gomol c kecik tuh...naik rimas budak tuh dibuatnya...







Sementara menunggu diorang jamu teh cina...
Orang minum dalam cawan kecik dia nk pki sudu kecik jenuh gkla laki aku dk pegang nunggu dia amik skit2...
Papela zara janji dk diam...mama ngn papa nk bersembang...





Penutup gmbr kami bertiga...
Alahai mama plak poyo sorang2 pandang kamera...zara nk g mainje xleh pegang langsong...









(*_*)
*Terima kasih...balik dgn kekenyangan...




10 September 2014

Denggi - Warded Day 3



Umi ngn abah termenung risaukan anakanda yang masih tidak dibenarkan pulang...
Bl dk spital ni payah nk tau result darah dia sebab doc asyik nk cepatje xsempat nk tnye banyak2








Aucakkkk kami berpoyo2 lagi d spital...
Harini keadaan dia bertambah sht...doc pesan jgn gosok gg takot berdarah nt takot jd denggi berdarah katanya...ikutjela ye dik...








Taraaaaa...senyum lebar da dia :)
Lega skit tgk da xmuntah n xcirit...petanda da boleh balikni
Sebenarnya mmg doc ckp boleh balik tp xkompem lg
Hmmm alang2 dk tggu je baik aku tnye nurse kt kaunter xkn nk suruh umi ngn abah plak kan...
nurse kata sila bayar bil rawatan, tggu surat doc & mc bolehla discharge
Terhegeh2la aku turun g cari abah nk mtk duit utk byr bil...hehe
Dah abah kt cni mmg xla gne duit sdr kn?gle kedek kakak kan???
 Wlpn aku kje gov tp xley GL aku xcover adik beradik...br pas raya kakak kopak da tuh mtk duit abah...lalalala

caj bilik rm40 1malam*3=120
caj rawatan 10 1hari*3=30
Total RM 150.00

ada yg kata mahal sebab spital gomen kan?
Tapi kne igt ye adik kakak...spital putrajaya ni rate 1st class hokeh
Hmmm bg aku berbaloila sebab layanan, bilik, dll da mcm dk swasta so berbaloila byr rate tuh...
Adik aku ni plak untg ddk kt blk 2 katil tapi kne caj blk 4katil sebab masa dia masuk bilik 4katil full
Tuh pasal 1malam rm40 klo x kne rm60 utk 1mlm...










(*_*)
*Mg lepas kne bt fulll blood test utk make sure sht sepenuhnya...result esk...dupdapdupdap




Denggi - Warded Day 2



Hari kedua menjadi penghuni hospital putrajaya
Ruam2 merah mula keluar kat badan...doc bagi krim utk sapu sebab dia jadi gatal2

Hmmm bunga yang mekar tuh abg sepupu la bagi nk bg adik smgt skit...
Seronokla dpt bunga...aku dpt bunga mcm ni masa konvo je kot...lepas tuh xde sape da nk bg...huhu









Demam da ok boleh bermuka buku d kala kebosanan..tv xdak okeh bkn dk spital swasta nk tv bagai...
Umi setia menunggu dari semalam xnk blk umh xsmpi ht tggl ank dia...









Nak jgk masuk gmbr sdr...harusla kan bukti aku melawat adik kesayangan
Sampai da lambat skit...hari tuh aku ada exam kt UPM...singgah opis jap amik air betik...tuh yang lambat...tp okje kan dari xjenguk lgsg...











Poyo pulak nk bergambar banyak2 kt spital kn...
Sekali adik aku pn melayan da...d hari kedua ni dia da xyh drip...suka dia boleh bergerak bebas...
Da xdemam cme kne banyak kan minum air...dlm 2.30 aku, abah & asben blk umh rehat2
Kol 5 lbh dtg lg...










(*_*)
*Semangat d perlukan utk melawan kesakitan...


09 September 2014

Fav Breakfast


Sejak puasa masuk kje 7.30
huuu awal kn
Hmm konon bln puasa nk blk awl nk masak...tp mmg masak pn...
lepas bulan puasa nk tukar la 8.30 semula sekali asben ckp okla tuh masuk awl nt balik kje awl sng nk g bli barang ke ape...
okla saya yang menurut perintah...jangan ingkar nanti berdosa



Sebelumni ssh nk mkn heavy pagi2 walaupun hanya 1kpg roti canai
tapi skrg da ada geng hari2 bedal roti tampal telor goyang...Mmg terbaikla kne ngn kuah kari
xjemu pulak tekak aku ni sampai xnampak makanan lain
Mana xnaik badan dk mkn tepung ngn telur...air plak teh @ nescafe susu
Berlemak2 badan nih haaa...








(*_*)
*Banyakla ternak lemak & kolestrol...



08 September 2014

Denggi - Warded-Day 1st




1st time g hospital bukan sebagai pelawat
Kali pertama jgk aku tau wad 4A ini hanyalah untuk lelaki dan 4B utk wanita...







Sebagai penjaga yang berhemah aku amikla pas supaya xpyh byk soal siasat guard kt kaunter bawah tuh nt
Agak tegas jgkla hospital putrajaya ni sebab kanak2 bawah umur 12 tahun kebawah tidak dibenarkan masuk jadi payahla untuk aku yang ada anak kecik...laki aku terpaksala berkejaran ngn dia kt lobi hospital sementara aku uruskan adik masuk wad...








Kol3pagi adik aku check-in d katil 3 wad 4B
Berdebar jgkla aku masa masuk bilik dia sebab hanya 2katil ada...dua2 kosong...aku tgk adik aku dia plak blh sengeh kt aku sebabnya sebelum masuk bilik dia bersungguh srh aku blk umh tglje dia kt c2...gle nk tgl sorang2 wlpn da besar...nt klo umi ngn abah tnye aku nkjwb ape...
Dalam kesibukan nurse  uruskan semua aku pn dkla menung kt c2 jap pk nk blk ke x...col laki aku tnye mcm mn dia kata okje dia jaga zara...Alhamdulillah dpt laki yg memahami...

Sebenarnya aku isau dan kesian kt c kecik tuh takot dia bgn nk susu maklumlah susu melekat kt aku...hehehe
Tapi d sebabkan dia penat laki aku cakap dia xbgn pn sampai kol1 tghr...

Setel sume mana yang patot dalam kol4lbh aku blk amik brg ape yg patot...kol 5nk naik lif sorang2 sekali lg bt aku seram dan pk merepek2...
Setel solat subuh ramai plak doktor ngn nurse dtg melawat...jap cek darah, jap masuk air, jap cek BP mcm2la...mmg xdan nk lelap skit pn...lg pn dk atas kusi mmg xslesa kot nk tdo
ngantok xyah ckpla da lebih 24 jam xtdo...
Tapi sebagai kakak yang baik hati bertahanla demi adik tersayang...heee
Isau weh bl doc ckp platlet dia mkn trn nasib dia xdemam dah...










Tudia sempat dia tdo lepas makan maggi cup
konon nk share ngn aku tapi hampeh licin dia bedal sorang2 sambil sorok2 takot nurse nampak...
Fuh aku lapa xyah ctela masa tuh tapi xpela aku sihat kn...
Hmmm boleh tahan sejuk beku weh nasib da bawak stokin ngn bj sejuk...bedal bj laki aku selesa skit beso n tebal...hehehe









Pagi tuh dalam kol bpe entah ada makcik sakit jantung masuk wad dk katil sebelah...
Adik masih lena penat kot asyik kne cucuk...tgn kecik mau xsakit lebam sana sini...
biasalah klo masuk spital kan...
Dia kne drip sebab air dalam badan da kurang sebab dia asyik muntah n cirit-birit...
nurse pesan kne sukat air yang d minum dgn air kencing...akula jd pembantu dia utk tulis tiap masa dia minum...boleh tahan ngada adik aku nih sume nk aku tlg bt...ok sebab dia xlarat kn aku tlgla...hehe









(*_*)
*Banyakkan minum air masak ye...







05 September 2014

Merisik versi Raya







Yeayyyy...
Abang aku nk kawin da
Masa raya hari tuh g jpe family perempuan
Berkenalan dulu la orang kata kn
Ingat nk bertunang terus tapi xmau katanya
Kenal x ape kebenda dlm gmbr tuh???
Nama dia jala emas
Kuih tradisional kelantan ni...manis uolssss tapi sedap hokeh
Siap buat love lagi tanda cinta kasih sayang gitewww...auwwww
Hmmm ad lg bawak yang lain tapi xdan nk amik gmbr sebab dk kalot ngn c kecik tuh...












Bergedik santai dulu sementara abang bersiap...
Laki bersiap ape sangat...sebenarnya masa ni dia tgh sakit perot...mau xsakit sume nk sumbat lepas pose kan...
Biasala rayaje makan xhingat dunia tuh jd feninla, skt perotla...
weolssss pn mula merepek bergambar...sampai umi ngn abah pn kne paksa bergambar...hehe
bukan sng nk amik gmbr diorg ni...
frust jgkla xdan nk amik gmbr ngn abg...








(*_*)
*Hari yang membahagiakan kami...