28 February 2014

Nak Ke Taman Aje...



Asal petang je ngamok2...igtkan lapar ke ape...
Rupenya dia tau masa dia nk g taman mainan...
Yela mana xtaunye klo da bdk2 kt taman dk bising mcm nk pecah taman...
Hee agak2la aku menipu kn...
Hmmm tuhla hakikatnya bila ptg aje da bising bdk2 kt taman mainan...
Bdk2 bila jpe geng mmg kecohla menjerit sana sini...
Lupa mak bapak yg dk tggu kt sebelah...
Tiap petang klo xhujan laki aku akan bwk si kecik tuh ke taman sebelum amik aku...

Klo wiken aku plak sibok ngajak laki aku bwk ank g taman...
saje lepak2 amik angin n tgk ragam2 manusia...
Tengokla si kecik bukan main gumbira hokeh dapat main...




Panjat jangan xpanjat nak oi...










Tudia nampak da...











Sibok plak nak pandang kiri kanan...
aku isau sebab tepi tuh ada ruang luas boleh muat badan dia tuh kan terjelupuk jatuh...










Ni dok sibuk nk kutip daun2 kering yg beterbangan...
Rajinla sangat ye...









Da sampai atas nk korek2 plak skru kt depan dia...adeiii mcm2la dia ni...












(*_*)
*Seronok tengok anak membesar...






27 February 2014

Pameran kucing...



Aku bukan peminat kucing tapi aku yg bersungguh ajk asben g pameran kucing...
Sebenarnya bosan melepek kt umh d kala wiken...




Igtkan xramai yg datang...
Sekali nk tgk kucing pn susah...
Nampak kepala orangje...









Teringin nk tgk kucing yg gebu gebasss...
Akhirnya tercapaila hajat aku sambil panjangkan leher aku ngn jengket2 kaki nk kasi tinggi...muahahahaha

Yg sebelah xgebu sebab...
Sebab tipu...hehehehe

Pusing2 jap pastu da agak2 serabut ngn org rmi sgt...
aku bla dl r...











(*_*)
*Nape aku xske kucing ye...bulu dia bt aku xslesa...






Xmau tdo...






Hai budak kicik nih org suh tdo dia dk ajk main plak...
Sengih2 bl nk amik gmbr...
Klo sengih lebihje makin sepetla mata anak aku sorgni...
Da pndi da skrg nmpk kamera je nk bt gaya...(ngikut papa la ni)

Klo papa dia yg suruh lg la dia cpt ngikut...
Alahai Daddy little princess ni...











(*_*)
*Hr2 nk mamanye jd burung antu...






26 February 2014

Macam budak2la...



Ding Dang...

Tora...


Nk tergelak pon tgk makanan zaman dulu ad lg...
Dulu beli bkn nk makan pn nk adiahje...







Laki aku bersungguh suh amik gmbr...
Motif...????
Aku pn xtau...

















(*_*)
*Ape lg makanan zaman kecik ek...





Al kisah d Pasar Borong...



Sejak dua menjak ni rajin plak jenguk pasar borong...
Walaupun nk bli ayam sekor je...
Klo nak bandingkan harga xdela murah sgt pn...
Tapi adela barang yg murah cume masalahnya ayam, ikan, udang ke sotong ke da xfresh pn...
Bila mintak kurang hrga sikit pn xdapat tau sebabnye yang jg kedai orang nepal, bangla pn ye kot...
Cakap xbpe nk paham cane nk bg kurang hrga...dia cme jwb 


"bos marah" 

"potong gaji"





Si kecik teruja tengok ayam banyak2...
Orang pn ramai dk menegur dia lg la suke dia pusing2 situ...
Sekarang da balik semula bli kt pasar tani...
Memang harga agak mahal tapi sume kebanyakannya fresh...
Sedap mata memandang...
Nak simpan lama pn xdela risau sgt...
Tapi plg lama pn 1minggu je aku bt stok...













(*_*)
*Nak kualiti ke nak kuantiti...







25 February 2014

Love...Love...Love



Hai acu Zara ni macam2 dia blikan...
Mainan mcmni mama Zara pn pnh main dolu2...
Teringat plak zmn dolu2...
Masa acu dia bg mama dia yg lebih dk main...
Heee





Comel kn bentuk love
Zaman aku kecik dulu ada bentuk bulatje...
Hmmm igtkn da xwujud mainan ni...








(*_*)
*Love u my baby...



24 February 2014

Kaki Shopping



"Kaki shopping"...

Bahaya ad org mcm ni...
Hee salah sorgnye adk aku...
Pantang keluar umh mest ad brg yg dia bawak balik xkisahla berapa harganya...

Yang pasti untuk dr sdr la dulu...
Tapi ada 1 hr tuh dia bawak blk adiah utk c kecik...
Bukan 1, bukan 2 bukan 3 dia beli...
Tapi 4...






Tengokla betapa gle dia membeli...
Aku xkisah klo masa dia byk duit...
Sian sbb dia masih bljr lg...

Wlpn harganya xmahal tp bg student  mcm dia pastinya duit tuh sgt berguna utk kegunaan masa bljr...
Tp xpe dia abeskan utk ank sdra dia jgk kn...
Ngn aku kedekut pahit ko...hee
xkisah pon...aku ad duit sdr...lalalalala

Hmmmm...
Plg comel bj ngn sua kitty tuh kn...
i loikeee...
(lain kali bli utk mama zara 1x ye acu
















(*_*)
*Moga adk d murahkan rezeki...







22 February 2014

Da x mengancam da ke...???


Seriau...
Da msk 30-an weh...
Macam2 ye...xpela da xmengancam...
Klo mengancam bahaya plak bl da kawin nih...
Da ad ank sorg mmg mcm2la kn...











(*_*)
*Korang kt kategori mana...cecite...





20 February 2014

Go Kart Bestke...???




1st time tgk org main go kart teruja jgkla...
ktorg g dlm kol 4 ptg...Agk panas jgkla...
Sampai sana tdola plak c Zara...



xpela da tdo sng sikit nk jd jurukamera xbertauliah...









Ada 2org jurukamera bertauliah yg berani msk dalam track...
Salah sorgnye suami aku...(perlu ke bgtau...hehehe)
Bersemangat sggh nk amik video bdk 2org nk naik go kart...
Kenangan katanya...
Dia da bosan da main go kart ms dk Melaka dulu...
Bagila bdk2 muda plak...







View okla ngadap tasik...
Utk yg main go kart xdan nk menghayati keindahanla padan dk layan bunyi bising je...








Pemain2 go kart yg bakal beraksi...
Masa ni xramai orang mmg syiokla depa berdua beraksi...

Bayaran yg d kenakan  RM 30.00...











(*_*)
*Berangan nk main jgk ni...tggu ms sesuaije...








19 February 2014

Misi mencari katil lagi...



Anak sorang mcm2 kne bli kn...
Tapi kne pk la ad yang patot & xpatot d beli...
Sebenarnya nk cari play yard tp susah nk cari n dapat ngn harga yg berpatutuan...
so dk survey baby cot  yg agak2 bley dia dk main2 dalam tuh tanpa membahayakan...


Ni masa lepak kt sogo bukan main suke dia bila msk tmpt kanak2...
Saje letakkan dalam katil bayi nih...
Eksyen ko bt xtau je aku tggl dia...







Da bke langsir dia pn bt xtau lg...
xmo pandang mama takot mama amik dia kua dr katil...
aduyyyaiii xberbaloi nak oi nk bli katilni kecik sgt ngn awk yg lasak tuh...

Hmmm...
Da masuk 1thn ni lasak bukan main..
Manjat aje kje nye...
Tuh xblh berjalan lagi...klo x nt kompem kering maknye dk ngejar dia...


Huu last2 blkje xbli pn...sbb xsesuai...
yg lain ad jgk try tp xamik gmbr sbb xkenan...








(*_*)
*Nanti mama cari lg ye nak...





18 February 2014

Lelong...



Nak lelong murah2...
Sape berminat...
Blh emel ye dliby2112@yahoo.com
Harga mmg murah...

Dulu

RM 50.00



'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'


Kini

RM 40.00





Klo amik 2 dpt lg diskaun kasih sayang...










(*_*)
*Jom singgah ig : arissacorner...





Kek Zara...



Alhamdulillah da 1tahun anakanda...
-Zara Arissa-
Mula2 macam malas nk bli kek
Tapi sebab malam tuh acu ngn kawan dia dtg so ramaila skit nk sambut besday dia...
Aku bli kek kecikje memandangkan 5 orgje nk mkn termasuk c kecik tuh...






























Aku mmg gle kek...
So aku amik 2 potong...
Tapi share ngn Zarala...
Xleh mkn byk nanti gemoksss...











(*_*)
*Nanti 2thn mama bli kek besar skit lg ye...






Cendol Bakar




Cendol bakar ni tokey dia nama bakar ke??
Tapi yg aku tau gula dalam cendol nih d bakar...

Sedap xterkata dpt pekena cendol pulut+durian...
Kne lak d petang yg panas terik...
Tekak kering weh...






Tapi aku order cendol biase sebab takot xsedap...
Sambil makan yg sdr dk pawwww laki aku punye cendol laa manyak asyikkk...
Harga cendol biasa : RM 2.50
Cendol Pulut+durian : RM 4.00
yang lain lupe nk amik gmbr...






Sambil2 makan cendol blhla makan cucur...
Harga sepinggan cucur+sosej+isi ketam
 RM 5.00
bolehla makan utk 2orang...



So total makan n minum petang semalam 
RM 11.50
Murahkan & yg plg penting sodap...

Kt cni klo malas nk lepak kt kedai uoolllsss blh pandu lalu  je...
Syiok kn...ala fast food gitttewwww...









(*_*)
*Rasa mcm nk g lg je petang ni...







17 February 2014

Peminat Hello Kitty




Si bongsu adalah seorang peminat tegar Hello Kitty...
Dr hari ke hari adje benda yang berkenaan Hello Kitty dia beli...




Bantal pelok kesayangan...kemana saje dia pergi mesti nk usung bantal nih...
Besar kot bantal nih...selamba dia pegang mcm tuh je...klo aku mmg xla nk usung ke sana ke mari...








Lagi koleksi bantal bantal kitty dia..
Yg Love tuh 1st dia bli...








Ini aku pn xpernah tgk live lg...
da belije dia akan wassap gambar...
Bila tgk mcm comel je...









Ini pn same aku xpnh tgk jgk melainkan yg merah tuh sebab da jd hak milik Zara...
Suke sgt Zara dpt Kitty kecik comel yg sng dia nk penyet...









Comel plak cadar nih...
Nanti Zara besar skitla br blh bli kt dia...
Cme aku xbpe sukela sbb pinky maaaa...











Siap belon teman tdo...adeiii adk aku da mcm ank aku gayanye...
padahal omo da 19 da pon...
Tapi xpela janji dia hepy n xmengarut minat benda lain...










(*_*)
*Mane ek kedai kitty yg ad mcm2 brg???









Potong Kuku Ikut Sunnah Nabi







Ikuttla sunnah nabi kita...
Semoga kt sm2 mendapat pahala berlipat kali ganda...















(*_*)
*Sama2 kt amalkan...






14 February 2014

Berselera d malam hari...


Ohoooohoiii...
da malam bute pn nk mencekik lg aku nih...
mane de kdi bke cik kak oit...





So buatla muka ngade2 skit pujuk hubby nk kua mkn ke ape...
Tapi kemalasan melanda...
Makanya inila hasilnye ikhlas dari suamiku...











(*_*)
*Alhamdulillah tdo kekenyangan...






13 February 2014

Mariya & Marissa


Macam sedapje nama2 ni kan...
Tapi ni bukan nama anak ye...
Nama tudung ye kwn2...
Adela biz tudung skit2...
Asalnye nk pki sendiri je..
Tapi bila kwn2 dk tnye aku tryla jual kt diorg...

Yang terbaruni dk gle ngn tdg mariya & marissa boleh tgk kt Tudung botingkek2



Amacam ada minat???
Jemputla cuci mata...

 ig: arissacorner

Bukan tudung je ad ye uolllsss...













(*_*)
*Peminat FAREEDA jgn marah naaa sy tlg jual je...






12 February 2014

Katakan tidak pada botol susu...



Baru tau cane rasa bila ank xnk minum susu botol...
Xpe2 sayang mama, mama okje...
Masa lahir nurse da bg dia minum susu botol...
Sampila omo dia dlm 2bulan aku bg selang seli botol n direc tp sume susu badanla...
Tapi lepas 2hr aku bg full direct dia tolak trus botol...
Sampaila aku amik keputusan utk smbg cuti menyusukan anak lg 3bln..
Wahhh syiok kn dgr ct 6 bln...
Tapi Uollsss nk membayo gaji lepas msk kerja tuh mmg sakitla kn nk bayo gedebuk
utk 3bln walaupun gaji aku xbyk mn...





Ms mula kje zara msk 6bln...
Masa tuh dia da stat mkn bubur...siang ms kje gigihla aku pam susu...
Wlpn xbyk mn tp cukupla utk tampung dia siang esknya...
Tapi lepas 2bln dia xmo da plak susu yg dipanaskan...
eh mengada sgghla budak ni...
Siang dia akan mkn ape yg dia nk...tp byknye mkn buburla aku siap2 msk mlmnye...
Air plak hentamje jap air masak jap teh o pn ye ikot papa dia...
Skrg dia minum mcm org tua dh isap gne straw...
Senang klo g mkn kt kedai...
Sume air org dia nk minum...














(*_*)
*Moga zara dpt menikmati khasiat susu badan smpi 2thn...







09 February 2014

72 Klinik



Denggi oh denggi

Makin hari makin banyak kes...

Sebanyak 72 Klinik di buka dari 8pg-11mlm 

Berita lnajut pasal denggi boleh klik SINI...












(*_*)
*Umah aku pn banyak nyamuk...xlena tdo







07 February 2014

Selamat Hari Lahir ...




7.2.2014

Jumaat






Alhamdulillah genap setahun umur puteri ku...
Semoga jadi anak yang solehah wahai anakku...









(*_*)
*Hadiah kasih sayang je mama bg ye...






06 February 2014

D Hari Khamis...Berbaju batik...




Batik day...
Biasela klo kje gomen hari khamis kne pakai batik...
Huuh malas wey nk iron bj...
Tau ajela batik nih klo yg senang nk iron xpela...





Ni gmbr terbaru jgkla tp bukan hrni...
Berbaju ala batik dan bertudung bawal...
muahahahaha...
selfie jap...

Selalunya aku pakai batik tipu cengginijela...
hmmmm...
Macam mn tuh batik tipu...???
Ala byk kain yg corak ala2 batik gittewww...
Pemalas ini olang...



Sekian~








(*_*)
*Nk jadi tokey batikla...sape nk bli...lai3






Pos laju



Skrg beli barang sume nk on9je...
Senang, jimat masa dan cepat...
Cme mslhnye xblh nk pilih sgtla sbb tgk katalog on9 je kn...
NO FUSSY BUYER


Biasenya pos laju la yg digunankan utk anto brg2 uolsss kn...
WAJIB mtk tracking no sbb nk tau brg da sampai mn...
Kadang cek tracking xsampai lg tp brg da depan mata...hee

Tapi xpe janji kt tau brg da o.t.way kan...
Untuk memudahkan uollsss bolehla cek kt SINI juz nk tau org yg jual da pos ke belom...
Isau jgk kn sbb skrg ni ramai yg menipu bila jual on9...




 Tracking Shipments Track | Back    

Searching result.



Kalini pantas gitttewww...
Pos petang smlm sampi pagini...
Pernah pos 1x hr ke 3 br sampai...
Pitam bila customer tanye npe lmbt sgt...
Igtkn kne tpu daaaa...
Huhuhuhuhu






(*_*)
*Hati2 beli barang on9 ye...





05 February 2014

Hang Tuah ke...???



Masa aku kawin dia sibuk ke sana ke mari...
Nk jd pengapitla...mcm2 akalnya...
Last2 abis segala eksesori pengantin dia rembat...
Main kt blkg umh ngn geng2 dia...





Ni konon nk jadi hang 5beradik tuh...
Hang apo xtaula aku...
Batang penyapu pn jd...
Bab bergaya bg la kt dia...
Makin besar makin byk akalnya...
Pape pn aku syg dia...








(*_*)
*Hope besar nt xnoty ye








04 February 2014

Xhalalke...???



Brje aku cte psl pepero nih...
Tetiba ade lak kwn kt fb gtau benda alah ni xhalal...
huuiiii manyak tol mknn xhalal ek...




So d sbb kan aku da kompius makanya aku xnk mkn dhla...
Xboleh kn bl kte da ragu...
Untuk kepastian rujukla org yg sepatotnya bukannya buat andaian tersendiri...








(*_*)
*xhalal so xleh mknla kwn2 ye...