31 December 2011

~...Oh!RaJa BuAh...~



Perghhh bau dia memang tak boleh blaaa...



Nak makan banyak selagi boleh telan...
Tapi susah nak cari yang betol2 sedap isinya...
Asyik dapat yang pahit je...








*Cari sampai dapat, sampai puas hati...
(✿◠‿◠)




30 December 2011

~...Si TuKaNg KaSuT...~




Kaki oh kaki...

Penat berjalan sampai kasut pon buat hal...
Nasib baikla xsempat tanggal tapak kasut...

Kebetulan masa tuh jalan kat kawasan yang ramai tukang kasut mencari rezeki...

Ikutkan hati beli baru aje...
Tapi banyak lagi duit nak guna untuk shopping benda lain...



So jahit ajela...
Boleh tahan jugakla harga dia untuk jahit sepasang kasut RM19

Sebenarnya akuni jenis xkisah sangat dengan harga asalkan OK...

Aduhai bila da siap rupanya makin mengecil ruang jari jemari...
Sakit kaki pon ye bila simpulan benang yang kena kat hujung jari...

Apa nak buat, da jahit kena bayarla...



*Rezeki dia...

 (✿◠‿◠)

~...SaLaM RiNdU...~



ku bertanya pada malam
ku bertanya pada bintang
sedang apa kau duhai sayangku

di sini angin menyampaikan
salammu salam sayang
salam sejuta cinta dan rindu


sabar sabar sabarlah sayangku
semua ini kan cepat berlalu


sebutlah namaku di setiap nafasmu
ku kan datang kepadamu sayang
panggil panggil aku segenap rasamu
dan rasakan aku membelaimu


pejamkanlah matamu
dan kau tenangkan hatimu
dan kau rasakan aku memelukmu


sabar sabar sabarlah sayangku
semua ini kan cepat berlalu


sebutlah namaku di setiap nafasmu
ku kan datang kepadamu sayang
panggil panggil aku segenap rasamu
dan rasakan aku membelaimu


(sebutlah namaku di setiap nafasmu
ku kan datang kepadamu sayang
panggil panggil aku segenap rasamu
dan rasakan aku membelaimu)


sebutlah namaku di setiap nafasmu
ku kan datang kepadamu sayang
panggil panggil aku segenap rasamu
dan rasakan aku membelaimu









*Lagu Wali Band semua Layannnnn...Zzzzzz
 (✿◠‿◠)

~...21 DiSeMbEr 2011...~


 (✿◠‿◠)


 
SUPRISE...!!!




 (✿◠‿◠)


*







*







*



Senyum sampai telinga tengok ada kek secret recipe + hadiah kat atas meja...
Tangan tak nyabooo nak buka...
Tapi buat rilek cover cun skit tak boleh gelojoh sangat...
Kihkihkih...
Mesti Uolllsss nak tau apa kebendanya dalam kotak comel tuh...
*







*







*


 Taraaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!

Inilah isinya...
Warna KEGEMARAN aku okeh...(yeke???)
Memang saja cari pasal pemberi nih bagi kaler PINK...
Nasib baik dia bagi slow pink kalau tak mati terkejut aku tengok!!!

 So bolehla aku buat baju raya tahun depan...hehe
Disebabkan uooolllsss da tau tema, bolehla pinky sesama yeee...

Auwwww...!!!(gatai)




Yummyyyy...
Kek Febret aku nih...
Thanxsss a lot to Cik Tasukacokeelat...

Lalalalalalalala...



*Tapi dia kata ni last adiah kalau aku kawin next year xdpt dah...uhuk3
 (✿◠‿◠)

29 December 2011

Aku Maafkan Kamu


 

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Ku ditimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Baling ku ramit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan



*Mesej yang mendalam...

 (✿◠‿◠)


28 December 2011

~...SoMeOnE LiKe YoU...~






I heard that you're settled downThat you found a girl and you're married nowI heard that your dreams came trueGuess she gave you things I didn't give to you
Old friend, why are you so shy?Ain't like you to hold back or hide from the light
I hate to turn up out of the blue, uninvitedBut I couldn't stay away, I couldn't fight itI had hoped you'd see my face and that you'd be remindedThat for me, it isn't over
Never mind, I'll find someone like youI wish nothing but the best for you, tooDon't forget me, I begged, I remember you saidSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts insteadSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
You know how the time fliesOnly yesterday was the time of our livesWe were born and raised in a summer hazeBound by the surprise of our glory days
I hate to turn up out of the blue, uninvitedBut I couldn't stay away, I couldn't fight itI had hoped you'd see my face and that you'd be remindedThat for me, it isn't over yet
Never mind, I'll find someone like youI wish nothing but the best for you, tooDon't forget me, I begged, I remember you saidSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead, yeah
Nothing compares, no worries or caresRegrets and mistakes, they're memories madeWho would have known how bittersweet this would taste?
Never mind, I'll find someone like youI wish nothing but the best for youDon't forget me, I begged, I remember you saidSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Never mind, I'll find someone like youI wish nothing but the best for you, tooDon't forget me, I begged, I remember you saidSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts insteadSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead



*X-Boss aku suka sangat nyanyi lagu ni...
 (✿◠‿◠)

24 December 2011

~...NaNdOs...~



In advance  punya suprise bornday party @ Nandos...
Thanxsss a lot 2 da person...

Dah lama berlaku kejadianni tapi tiada masa untuk update...
Hehehe...

So happy lorrr...tak percaya??? 
Tengokla muka i tuh...


Licin tuh nasib baik tulangje tak makan 1x...
Sedap2 makanan kat Nandos tuh...

Hurmsss,nanti  nak menunjuk hadiah yang i dapat pulak...



*Buat aku tersenyum... 
  (✿◠‿◠)

23 December 2011

~...BoBoBoi...~

 
Budak cuteni dilahirkan secara normal  
di Hospital Pulau Pinang seberat 2.7 kg

 

 

 IZZ ' AKHTAR ZAYDAN BIN ILLIAS AAIZAD 

 

Bestkan nama dia...
Tapi terbelit jugakla lidah nak sebut nama babyni...
Hehehehe...





Hari pertama dah celik mata luas2 tengok dunia...







Merah2 lagi kulit Zaydan yang baru beberapa jam berada di luar kepompong ibunya!!!





*Moga jadi anak yang soleh....
  (✿◠‿◠)

21 December 2011


21~12~2011 


Today is the day...

Yeah... 





n Smile...









*Enjoy the day...
  (✿◠‿◠)

20 December 2011

~...PiZZa HuT DeLiVeRy...~


Order online je senangkan?
Tak pon call je...


1-300-82-2020


Dunia sekarang semua benda kebanyakannya d hujung jari aje...
Untungla ek dapat jimat masa...
Tunggu 30 minitje sampaila makanan depan mata...


Tapi aku punya 1 cerita yang agak sadis...
Konon malas nak menapak ke Pizza Hut...
Aku call jela suruh hantar kat opis...


Aku order MIXBITES Tasty Trio...
Da setel order, tak sampai 10minit dapat panggilan ingatkan da sampai tekezutttla jugakla aku!!!


Rupanya salah harga...so aku mintak untuk cancel order sebabnya beza dalam RM 20++
Punya banyak cakap sampai ke manager mana entahla dia bagi aku cakap, last2 dapatla harga yang aku nak...





Inilah benda alah yang aku teringin nak makan+2 sup...
Dia bagi roti hangit...!!!
Bagi pizza pon salah aku mintak Wakiki  dia  bagi The Supremo!!!
Marah kot sebab mtk harga add-on...
Sengal tak jaga hati customer...!!!




Apa pon inije yang tinggal...biar pun pahit ku telan jua...!!!
Lapar sangat dari pagi tak makan...!!!




*Say No 2 PHD...
 (✿◠‿◠)

19 December 2011

~...DuIt DuIt DuIt...~






Mana nak cari duit???

Kerjalaaaa...

Tungguje hujung bulan dapat gaji...

Untung2 dapat bonus macam kakitangan kerajaan...

Harnini kompemla ramai yang tak makan kat cafe opis masing2...

Al-maklumlah dapat bonus+gaji kan...

Seronok sangatla kan dapat shopping2...

Tapi bagusla untuk tingkatkan ekonomi negarala katakan...

Disamping untuk kepuasan diri sendiri...





*Belanjala dengan berhemah...
 (✿◠‿◠)


18 December 2011

~...HiDuP BeRJiRaN...~


Pentingke kenal jiran???
Macam mana nak kenal2???
Asyik takde kat rumahje...
Kalau ada pon bukannya nak keluar rumah...
Susah sangat nak beramah mesra dengan jiran tetangga nih...
Huhuhuhu...

Jiran sebelah rumah bujang lelaki...
Bagi aku kalau tak kenal pon tidak mengapala kot...
Tapi dia pulak asyik menegur...

Jiran depan pulak dari bujang sampai kahwin sampai bini dah sarat mengandung tak pernah nak tegur...
Hurmsss, macam mana nak jumpa kalau hujung mingguje ada kat rumah dan aku pulak hujung minggula aku nak keluar merayap!




Ini paling bagus punya jiran, pindah pon aku tak tau...
Tengok2 dah tampal notis serah kunci...isk3

Hidup kat bandar dah jadi kebiasaan kalau tak kenal jiran kan???
Ape nak jadi...!!!
Kalau kat kampung habis semua orang kenal...!!!




*Buat hal masing2jela... 
 (✿◠‿◠)


17 December 2011

~...PaRkInG YaNg SeMPuT...~


Tengok betul2...
Nampak apa...???
Tengok lagi...!!!
Jangan kelip2 ok...


Hurmsss, tak ada apa2 pon...
Just nk tunjuk kesempitan petak parkingni...
Dalam gambarni mungkin keluasannya nampak macam tempat parking biasa...


Hanya kereta yang comel2je boleh muatni...
D sebabkan aku ke sini menaiki kereta yang comel so nak cubala parkingni...


Tapi bila dah sekerat badan dalam petak, kerisauan jugakla aku rasa macam tak muatje...
Nasib baikla bukan aku yang drive masa tuh kalau tak memang aku semput+gelabah+huru harala...


Driver otai pon tarik nafas panjang...hehe




Kalau uooolllsss nak try parkingni silalah berkunjung ke 
THE MINES SHOPPING FAIR!!!


Parkingni terletak d aras paling bawah tapi lupa pulak dekat tiang nombor berapa...








*Sanggup pusing2 cari yang lain...
 (✿◠‿◠)